torsdag den 29. marts 2012

Snaskekage

Er der noget bedre end når ens kone dukker op på arbejdet med kage til nattevagten? Sikkert hvis man er min mand, der ikke bryder sig om kage, men hans kollegaer sætter pris på det.


Havde lige en aluform til at ligge, og noget tid jeg skulle fordrive, så jeg bager da lige en kage.

Dette her er den kage jeg er opvokset med, den som jeg altid havde med i skole, den som alle mine klassekammerater igennem årene har elsket, og kagen der var årsagen til at planlægningen af studenterturen tog udgangspunkt i at vi skulle være forbi ved mine forældre til eftermiddagskaffe.

Den er meget simpel, især hvis man har en vægt der virker, for min har selvfølgelig valgt at strejke i dag (Nu ryger den ud og jeg køber en ny.) og det tager ekstra tid at omregne fra gram til dl.

Du skal bruge følgende til en kage på 30x40 cm (standart engangs aluform, så skal man ikke huske bageform) og gang med 2 hvis du vil have en hel bradepande.

Selve kagen:
3 æg
250g sukker (eller 3 dl)
250g mel (eller 4½ dl)
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
150g smeltet smør/margerine (brug måleskalaen på papiret hvis din vægt strejker)

Tænd ovnen på 160 grader.
Pisk æg og sukker luftigt, i bland resten og rør til dejen er jævn (tadaa)
Hæld i form og ind i ovnen i cirka 20-25 min (stik en kniv, strikkepind eller lign i og tjek for dej.)


Den snaskede glasur:
200g flormelis
8 spsk kaffe
2 spsk kakao
150g kokos
150g smør/margerine

Smørret smeltes, resten røres i og røres til en jævn masse.
hvis du ikke har en vægt, så tilsæt flormelis til det er rimelig fast og klistret.


Hæld snasket over kagen og lad det størkne og tillykke, det blev en dejlig snasket kage.




Iøvrigt, beviset for at det virkelig giver god karme at give kage væk, så havde jeg netop en snaskekage med på arbejde, og et par dage efter vandt jeg Jim Lyngvilds nye parfume.